+386 41 385 757 info@valmer.si

Varstvo osebnih podatkov

Valmer d.o.o. v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in General Data Protection Regulation (GDPR) spoštuje vašo zasebnost. Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam jih zaupali.

1. Uvod

Podatki o upravljavcu: Valmer d.o.o., Kočevarjeva ulica 1, Novo mesto, Tel.: 07 33 22 602.

Uporabnik se strinja, da se njegovi podatki, ki jih je posredoval ponudniku, uporabijo na način in v namene, opisane v nadaljevanju teh pogojev.

2. Vrste podatkov

Za potrebe poslovanja zbiramo podatke, ki nam jih vi sami zavestno in prostovoljno zaupate z uporabo naših strani (e-mail kontaktni obrazec).

Podatke obdelujemo tudi za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev (npr. vam prilagojene vsebine). Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani, npr.

 • katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani (kliki na povezave, porabljen čas, operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe, IP številka, jezik, časovni pas in podobno) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).

Podatke zbiramo in shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.

Če nam posredujete vaš elektronski naslov ali sodelujete na naših dogodkih, akcijah in nagradnih igrah, obdelujemo vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami.

3. Nameni in uporaba obdelave podatkov

Osebne podatke obdelujemo za spodaj opisane namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago),
 • odgovarjanja na vaša povpraševanja, sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo,
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete, torej tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil),
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes
 • ter za statistične analize o uporabi naših spletnih strani. Ti podatki se obdelujejo za potrebe obveščanja o komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih, za druge trženjske namene, raziskavo trga, vzorčenja, segmentacijo, anketiranja, statistične obdelave podatkov in analitiko.

Če soglašate s prejemanjem spletnih novic, bomo vašo elektronsko pošto uporabljali izrecno le za namene rednega obveščanja o naših izdelkih, posebnih ponudbah, vsebin in nagradnih igrah ter novostih iz naše ponudbe največ enkrat tedensko.

Svojo privolitev izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov, preko posebnega obrazca za upravljanje privolitev in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naših spletnih storitev ali s sporočilom na naše kontakte (glejte Uvod).

Vaše podatke bomo takoj po prenehanju razlogov, zaradi katerih smo jih pridobili, trajno izbrisali, razen podatkov, ki jih je potrebno hraniti v skladu z zakonskimi predpisi.

4. Katere so vaše pravice?

1. Pravica do dostopa

Lahko od nas kadarkoli zahtevate potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke, in kadar je temu tako vedno lahko prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

2. Pravica do obveščenosti

Besedilo, ki ga berete, je del izvajanje te vaše pravice.

3. Pravica do prenosljivosti

Kot obiskovalec in uporabnik naših spletnih vsebin imate pravico da na zahtevo dobite eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki) in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja). Za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

4. Pravica do popravka, izbrisa ali do omejitve obdelave

V skladu z zakonskimi določbami imate tudi pravico do popravka, blokiranja in izbrisa teh osebnih podatkov (pravica do pozabe- če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov).

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali. Prosimo vas, da svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovite v pisni obliki na kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta (Uvod) ali z uporabo elektronske pošte (info@valmer.si).

Če ste se prijavili na spletne novice, lahko odjavo kadarkoli uredite s pomočjo povezave ODJAVA v vsakih spletnih novicah, ki jih prejmete na elektronsko pošto.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

5. Pravica do ugovora

Proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli lahko ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja).

6. Pravica do samodejne obdelave

Vedno se lahko osebno pogovorite in se vam ni treba kregati z računalnikom. Imate pravico, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov ter

7. Pravica, da kršitve lahko prijavite Informacijskemu pooblaščencu RS

Imate pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Sicer pa bomo vaše podatke hranili tako dolgo kolikor je potrebno za dostavo naročenega blaga oz. tako dolgo, kot je dovoljeno z zakonom, ki ureja to področje:

 • osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh,
 • osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani,
 • podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje,
 • podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga) in
 • podatke o tem, katere izdelke ste od nas kupili, pa hranimo trajno oz. dokler ne prejmemo vaše zahteve za izbris podatkov.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Vaše podatke bomo razkrili le, če smo po zakonu dolžni to storiti ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov družbe Valmer d.o.o.

Valmerove strani vsebujejo tudi povezave do internetnih strani, s katerimi Valmer d.o.o. ne upravlja. Te strani so nameščene le v vašo informacijo in Valmer d.o.o. nikakor ni odgovoren za njihovo vsebino, varnost ali njihov odnos do varovanja podatkov. Zaradi vaše varnosti svetujemo vpogled v njihov način varovanja zasebnosti preden jim posredujete svoje osebne podatke.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

5. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe Valmer d.o.o.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
– ponudniki storitev marketinga;

– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;

– ponudniki pošiljanja sms sporočil;

– ponudniki programerskih rešitev;

– računovodski servis;

– dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli posodobimo Pogoje brez predhodnega obvestila in le te posodobitve se bodo nanašale izključno na osebne podatke, ki nam jih boste posredovali po naši objavi spremenjenih Pogojev. O pomembnih spremembah te izjave vas bomo obvestili z vidnim obvestilom na naših spletnih straneh.

Politika in pogoji o varovanju podatkov so posodobljeni 19.08.2020.

Valmer storitve in prodaja d.o.o.

Valmer d.o.o.

Naslov

Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Slovenija

Email

info@valmer.si

Kontakt

Tel.: 07 33 22 602
Faks: 07 33 22 585

Call Now Button