+386 41 385 757 info@valmer.si
Kalibracije

Za izvedbo kalibracij uporabljamo referenčne etalone, ki so kalibrirani sledljivo do nacionalnih etalonov oz. mednarodnega sistema enot (SI). Kalibracijo števca delcev termometra in merilnika tlaka (manometra) lahko izvedemo v našem laboratoriju ali pri vas na terenu. Po kalibraciji izdamo ustrezen kalibracijski certifikat.

KALIBRACIJA ŠTEVCA DELCEV

Števci delcev se uporabljajo za validacije čistih prostorov, kontinuirano spremljanje števila in porazdelitve delcev v čistih prostorih, testiranje integritete HEPA filtrov, testiranje komprimiranega zraka… zato je še kako pomembno, da so redno in kakovostno kalibrirani.

Pri kalibracijah uporabljamo referenčne števce delcev priznanega proizvajalca PMS, pri katerem jih tudi redno kalibriramo. Tudi ostali referenčni instrumenti, ki jih uporabljamo pri kalibracijah so redno kalibrirani, sledljivo do nacionalnih etalonov, NIST oz. SI. Za kalibracije uporabljamo delce, ki so sledljivi do NIST.

Kalibracije izvajamo po postopkih proizvajalcev števcev delcev in so skladni s standardom ISO 21501-4. Po kalibraciji izdamo ustrezen kalibracijski certifikat.

Izvajamo kalibracije števcev delcev znamke PMS, v manjši meri pa tudi nekaterih drugih.

KALIBRACIJA TERMOMETRA

 

Kalibracijo termometra lahko izvedemo v razponu od – 196 °C do 400 °C z merilno negotovost do 0,050 °C. Za kalibracijo uporabimo etalonski termometer, ki je kalibriran  pri nosilcu nacionalnega etalona. Kalibracijo izvedemo v tekočem dušiku, suhem kalibratorju ali oljni kopeli, odvisno od zahtevanega temperaturnega območja in oblike termometra. Kalibriramo uporovne in tekočinske termometre. Po kalibraciji izdamo ustrezen kalibracijski certifikat.

Imamo tudi rešitev za primer, ko so temperaturna zaznavala (temperaturne sonde) fiksno vgrajena v napravah ali pa bi njihova demontaža povzročila določeno tveganje in zato kalibracija v termobloku/oljni kopeli ni možna. Tak primer je denimo suhi sterilizator s fiksno vgrajenim temperaturnim zaznavalom.

Kalibracija termometra je sestavni del validacije/kvalifikacije sterilizatorja, termostatske komore…

KALIBRACIJA MERILNIKA TLAKA

Da bo proces pod nadzorom vam izvedemo kalibracijo merilnika tlaka

  • za merjenje tlačnih razlik (diferencialnega manometra) v razponu od -3700 Pa do 3700 Pa in
  •  sterilizatorja z razponom od 0 do 4 bar-a.

Po kalibraciji izdamo ustrezen kalibracijski certifikat.

Valmer storitve in prodaja d.o.o.

Valmer d.o.o.

Email

info@valmer.si

Kontakt

Tel.: 07 33 22 602
Faks: 07 33 22 585

Call Now Button